BABANU.ro


Du-te la cuprins

Componente

Componentele folosite sunt urmatoarele:

- panou solar 50W. Panoul, regulatorul si acumulatorul le-am luat de la dl. Mátéfi János www.napenergia.ro, care este foarte amabil si m-a ajutat cu sfaturi pentru realizarea instalatiei solare.

- regulator de incarcare 8A

- acumulator 100Ah

- invertor 12V/220V / 150W. Este luat de la un magazin cu accesorii auto.

- becuri cu LED de 2W si 3W alimentate la 220V - am folosit cate 1 bec de 3W in bucatarie si pe hol, 3 becuri de 3W in sufragerie, 1 bec de 2W in baie si 3 becuri de 2W in dormitor. Le-am cumparat de la Brico Store, am vazut ca au adus si la Praktiker. Pentru a nu obtura lumina cu diferite abajururi de sticla am schimbat lustrele din sufragerie si dormitor cu unele modificate de mine - erau cu spot insa le-am montat fasung normal.

- LED-uri alimentate la 12V pentru lumina de veghe pe hol, baie si bucatarie - o bagheta cu 3 LEDuri asigura iluminat suficient noaptea pentru a merge la bucatarie sa bei o cana su apa sau pentru a folosi toaleta fara sa aprinzi becurile. Le-am luat de la magazinul Densitron din Ploiesti.

Atunci cand este nevoie de lumina mai puternica, pentru citit de exemplu, folosesc o veioza facuta de mine din baghete de cate 3 LED-uri la 12V, sau o veioza cumparata de la Praktiker cu ~55 lei, pe care am modificat-o sa mearga cu 12V din acumulator (normal ea avea un transformator extern care scotea 12V alternativ)

Start | Energie solara | Componente | Concluzii | Contact | Harta site


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal